Blomkålsalat med vårløk og granateple

Blomkålsalat med vårløk og granateple

En nydelig kremet versjon av en smakfull salat med grønnsakenes dronning. Blomkål blir ofte kalt for det. Server denne salaten til sommermaten og grillmåltidet.
20-40 min
1,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Dressing

  • 4 ss majones
  • 4 ss yoghurt naturell
  • saften av 0,5 sitron
  • 2 ts sukker (kan sløyfes)
  • smak til med salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Del blomkål i små buketter.
  2. Skyll, tørk og skjær vårløken i tynne strimler.
  3. Skjær toppen av granatepler. Riss i skallet langs skilleveggene og brekk «båtene» fra hverandre. Dette kan du gjøre i en stor bolle med kaldt vann så unngår du søl. Plukk kjernene ut. Om det er noen rester av skilleveggene fjerner du det. Sil av vannet.
  4. Bland sammen ingrediensene til dressingen i en romslig bolle. Smak til.
  5. Ha blomkål, vårløk og granateple i dressingen. Spar litt vårløk og noen granatepler til topping.
  6. Bland godt og server med et godt dryss av vårløk og granateple.
Del på Facebook